Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Williams

 RSF1
Williams
Williams
Ονομασία ομάδας
Williams Martini Racing
Κεντρικά
Grove, Ηνωμένο Βασίλειο
Επικεφαλής
Frank Williams
Τεχνικός διευθυντής
Paddy Lowe
Σασί
FW41
Μονάδα ισχύος
Mercedes
Πρώτη συμμετοχή
1978
Παγκόσμια πρωταθλήματα
9
Καλύτερος τερματισμός
1 (x114)
Pole Position
128
Ταχύτεροι γύροι
133

Όταν ο Sir Frank Williams ίδρυε τη Williams Racing πριν από 41 χρόνια, με ελάχιστο funding αλλά πολλά όνειρα, δε θα περίμενε πως η ομάδα του θα έφτανε να είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη σε ό,τι έχει να κάνει με τους τίτλους των Kατασκευαστών. Αμέσως, η ομάδα με έδρα το Grove έγινε η απόδειξη ότι μια ιδιωτική συμμετοχή, με πολλά σκαμπανεβάσματα και με το πείσμα ενός και μόνο ανθρώπου, μπορεί να φτάσει στην επιτυχία. Η Williams μετρά εννέα τίτλους, με ονόματα όπως ο Alan Jones (πρώτος της πρωταθλητής), ο Keke Rosberg, o Alain Prost, o Nigel Mansell και ο Ayrton Senna να περνούν από τα κόκπιτ της. Αποτέλεσε το αντίπαλο δέος της McLaren κατά τη δεκαετία του '80 και τις αρχές του '90, προσφέροντας στο σπορ στιγμές μεγαλείου, με μάχες που καθόρισαν μια εποχή. Για πολλούς τη «χρυσή» της Formula 1.

Lance Stroll
19

Lance Stroll

Ξεκίνησε την πορεία του στην F1 το 2017, σε μια Williams γεμάτη προβλήματα, μακριά από τον καλό της εαυτό. Κι όμως, ο Καναδός κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στον επεισοδιακό αγώνα του Μπακού, έπειτα από ένα αρκετά δύσκολο ξεκίνημα με συνεχόμενες εγκαταλείψεις και μέτρια πλασαρίσματα, που οδήγησαν φυσικά και σε αρκετά παράπονα για την εικόνα του. Η συνέχεια ήταν καλύτερη, αλλά οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές για τη φετινή χρονιά.

Sergey Sirotkin
35

Sergey Sirotkin

Η πορεία του ξεκινά στη Renault στο ρόλο του δοκιμαστή, αλλά δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του για κανονική θέση οδηγού. Αυτό το βρήκε στη Williams, που τον κάλεσε για δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι, μαζί με τον Robert Kubica, και τελικά τον επέλεξε έναντι του Πολωνού. Φυσικά, έπαιξε ρόλο και η χρηματική ενίσχυση από τη ρωσική SMP Racing - ενίσχυση άκρως σημαντική για την ομάδα του Grove. Πλέον μένει να αποδείξει αν μπορεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται.