Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Sauber

 RSF1
Sauber
Sauber
Ονομασία ομάδας
Alfa Romeo Sauber F1 Team
Κεντρικά
Hinwil, Ελβετία
Επικεφαλής
Frederic Vasseur
Τεχνικός διευθυντής
Jorg Zander
Σασί
C37
Μονάδα ισχύος
Ferrari
Πρώτη συμμετοχή
1993
Παγκόσμια πρωταθλήματα
0
Καλύτερος τερματισμός
1 (x1)
Pole Position
1
Ταχύτεροι γύροι
5

Ο Peter Sauber ξεκίνησε πριν από 26 χρόνια την πορεία του στη Formula 1, μετά τις επιτυχίες σε άλλες κατηγορίες αγώνων, και ειδικά στα sportscars, εκεί όπου βοήθησε να αναδειχθούν δύο οδηγοί που ίσως να έχετε ακουστά: Michael Schumacher και Heinz Harald Frentzen. Συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, όπως είναι η Mercedes, η BMW και η Ferrari, έχουν κάνει την ελβετική ομάδα μία σταθερά πλέον στο σπορ, παρά το γεγονός ότι δε μετρά σημαντικές επιτυχίες, πέραν μίας νίκης και μίας pole position. Τώρα, η ομάδα με έδρα το Hinwil μπαίνει για τα καλά στην «ομπρέλα» της Ferrari, έχοντας πλέον ως συνεργάτη της την Alfa Romeo, η οποία επιστρέφει ως brand έπειτα από τρεις δεκαετίες στο άθλημα, ανεβάζοντας το συνολικό πρεστίζ της.

Marcus Ericsson
9

Marcus Ericsson

Το 2014 άρχισε η πορεία του Marcus Ericsson στην F1, όταν βρέθηκε να οδηγεί για την Caterham στην τελευταία σεζόν της ομάδας στο σπορ. Από το 2015 ο Σουηδός βρίσκεται στη Sauber, προσφέροντας, εκτός από τις οδηγικές του υπηρεσίες, και οικονομική υποστήριξη. Μερικοί τερματισμοί στους βαθμούς είναι το μεγαλύτερό του κατόρθωμα μέχρι στιγμής, αλλά η θέση του στην ελβετική ομάδα δεν τέθηκε ποτέ εν αμφιβόλω.

Charles Leclerc
16

Charles Leclerc

Ο περυσινός Πρωταθλητής της Formula 2 ξεκινά την πορεία του στην F1 με την Alfa Romeo-Sauber, έχοντας στο παλμαρέ του σπουδαίες εμφανίσεις και σημαντικές διακρίσεις στις μικρότερες κατηγορίες. Αποτελεί μέλος του Ferrari Driver Academy και είναι δεύτερος rookie του 2018, μετά τον Sergey Sirotkin της Williams.