Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Red Bull

 RSF1
Red Bull
Red Bull
Ονομασία ομάδας
Aston Martin Red Bull Racing
Κεντρικά
Milton Keynes, Ηνωμένο Βασίλειο
Επικεφαλής
Christian Horner
Τεχνικός διευθυντής
Adrian Newey
Σασί
RB14
Μονάδα ισχύος
TAG-Heuer
Πρώτη συμμετοχή
1997
Παγκόσμια πρωταθλήματα
4
Καλύτερος τερματισμός
1 (x58)
Pole Position
60
Ταχύτεροι γύροι
56

Η Red Bull ξεκίνησε την εμπλοκή της στην F1 όντας βασική χορηγός της Sauber, ενώ αποφάσισε να συστήσει τη δική της ομάδα το 2005. Εξαγόρασε την παραπαίουσα τότε Jaguar μαζί με όλο το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις της στο Milton Keynes, ξεκινώντας ένα ταξίδι που σύντομα θα της απέφερε και επιτυχίες. Το 2009 ήρθαν οι πρώτες νίκες, και το 2010 το πρώτο εκ των τεσσάρων συνεχόμενων double, με τον Christian Horner ενορχηστρωτή, τον Adrian Newey στο σχεδιασμό και τον Sebastian Vettel στο πηδάλιο. Κάπως έτσι, μέσα σε μία πενταετία η Red Bull Racing έχει κατορθώσει από μια μικρομεσαία ομάδα να εδραιωθεί ως μια πρωταθλήτρια, αναδεικνύοντας παράλληλα αρκετούς ταλαντούχους οδηγούς, όπως είναι ο Sebastian Vettel, ο Daniel Ricciardo και πιο πρόσφατα ο Max Verstappen. Τώρα ψάχνει ξανά τα πατήματά της, έχοντας χάσει αρκετό έδαφος από την αυγή της υβριδικής εποχής το 2014. Οι νίκες και τα βάθρα παραμένουν στους στόχους της ομάδας, που όμως έχει πολύ δρόμο για να μπορέσει να «χτυπήσει» την κυρίαρχη Mercedes.

Daniel Ricciardo
3

Daniel Ricciardo

Το χαμογελαστό παιδί του grid, ο άνθρωπος που έχει βάλει ουκ ολίγες διασημότητες να πιουν σαμπάνια από το παπούτσι του. Ο Daniel Ricciardo αποτελεί ακόμα έναν οδηγό που ξεκίνησε την πορεία του από την Toro Rosso ως μέλος της Red Bull Academy, πέρασε και από την HRT, αλλά το 2014 βρήκε το δρόμο του στη μεγάλη ομάδα, στο πλάι του Sebastian Vettel. Κατάφερε να τον κερδίσει, και έκτοτε αποτελεί κομμάτι της, κατακτώντας τέσσερις νίκες (τρεις το 2014 και μία το 2017), αρκετά βάθρα και μία θέση στην καρδιά όλων των φιλάθλων της Formula 1.

Max Verstappen
33

Max Verstappen

Παιδί-θαύμα, μπήκε στο σπορ στα δεκαεπτά του, πήρε την πρώτη του νίκη στον πρώτο του κιόλας αγώνα με τη μεγάλη ομάδα, και θεωρείται μελλοντικός πρωταθλητής. Έχει δείξει το ταλέντο και τη δυναμική του αρκετές φορές, ακόμα και όταν οδηγούσε για την Toro Rosso, επιβεβαιώνοντας εν πολλοίς εκείνους που τον βλέπουν ως το νέο «big thing» της F1, αλλά και άμεσο ανταγωνιστή τωρινών πρωταγωνιστών, όπως είναι οι Lewis Hamilton και Sebastian Vettel.