Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Haas F1 Team

 RSF1
Haas F1 Team
Haas
Ονομασία ομάδας
Haas F1 Team
Κεντρικά
Kannapolis, ΗΠΑ
Επικεφαλής
Guenther Steiner
Τεχνικός διευθυντής
Rob Taylor
Σασί
VF-18
Μονάδα ισχύος
Ferrari
Πρώτη συμμετοχή
2016
Παγκόσμια πρωταθλήματα
0
Καλύτερος τερματισμός
5 (x1)
Pole Position
0
Ταχύτεροι γύροι
1

Η Haas αποτελεί την πλέον πρόσφατη προσθήκη στο grid, καθώς εισήλθε στο σπορ το 2016, έχοντας την πλήρη στήριξη της Haas Automation και της Ferrari σε τεχνικό επίπεδο. Μάλιστα, είναι η πρώτη αμερικανική ομάδα που μπήκε στην F1 έπειτα από περίπου τρεις δεκαετίες. Με μεγάλη ιστορία στο NASCAR, ο Gene Haas αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, διατηρώντας τα κεντρικά στην Kannapolis, αλλά και αγοράζοντας το εργοστάσιο της Manor, στο Banbury της Αγγλίας. Ο... δαιμόνιος κατάφερε να χτίσει μαζί με τον αγωνιστικό διευθυντή, Guenther Steiner, μια ομάδα που στάθηκε εξαρχής αντάξια άλλων συνδυασμών του midfield, χωρίς να το πλαισιώσει απλώς με ακόμα δύο μονοθέσια που θα συμπλήρωναν την εικοσάδα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι μέσα στις δύο πρώτες σεζόν της έχει επιδείξει παροιμιώδη ωριμότητα και σταθερότητα, παρά τα επιμέρους προβλήματα νεότητας. Το 2018 θα είναι μια χρονιά-τεστ για τους Αμερικανούς, καθώς θα είναι η τρίτη τους πλέον στο Πρωτάθλημα, και τώρα ξεκινά η πραγματική πρόκληση, η προσπάθεια να αποδείξουν τι είναι ικανοί να πετύχουν.

Romain Grosjean
8

Romain Grosjean

Μπορεί να είχε τη «ρετσινιά» του ασταθούς και συχνά επικίνδυνου οδηγού, όμως ο Romain Grosjean κατάφερε να γίνει πλέον συνώνυμο της σταθερότητας και των καλών αποτελεσμάτων. Renault και Lotus οι σταθμοί της καριέρας του (πρακτικά η ίδια ομάδα), πριν καταφτάσει στη Haas το 2016, όντας ο άνθρωπος με την εμπειρία να βοηθήσει τη νέα ομάδα στο ξεκίνημά της. Στέριωσε εκεί, παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις αστοχίες, και πλέον ξεκινά την τρίτη του σεζόν με τους Αμερικανούς.

Kevin Magnussen
20

Kevin Magnussen

Παιδί της McLaren, με την ευκαιρία του το 2014 στην ομάδα του Woking. Έμεινε για μία χρονιά και πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις. Το 2015 τον βρίσκει δοκιμαστή στην ομάδα -μετά την έλευση του Fernando Alonso-, ενώ το 2016 γύρισε σε θέση πρώτου οδηγού για τη Renault. Στο τέλος, η γαλλική ομάδα δεν του προσέφερε νέο συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να ψάξει την τύχη του αλλού, και συγκεκριμένα στη Haas, στην οποία και παραμένει για το 2018.